Prevent Access to Command Prompt

There are times when a computer security defenses can be accessed via the command prompt. To avoid the things that we do not want, at least reduce the "one fears," we can make the command prompt can not be accessed other users.
The steps are as follows.

Click Start> Run> then type gpedit.msc and hit enter or OK and then some time will show the Group Policy Editor.
Then click on User Configuration> Administrative Templates> System>
Then on the right side select (click) Prevent Access to the command prompt box will appear so Prevent access to the command prompt properties
Then select enabled in the options available, then select yes under question Disable the command prompt script processing Also? Then click OK or Apply, then close the windows group policy editor.

One thought on “Prevent Access to Command Prompt

  1. bro, mau nanya dunks…
    kompie gw cmd-nya nggak mau kebuka… nggak tau kenapa?
    gw kira dengan cara2 lw diatas bisa bro.. tapi ternyata nggak bisa juga…
    orang bilang sih kena virus, tapi gw masih belum percaya karena msconfig, regedit, task manager, dan sejumlah indikasi lainnya masih aman2 aja…
    mohon bantuannya bro kalo ada tips2 gitu…
    kalo ada kirim ke langkahpertama@gmail.com ya bro…
    thanx before
    ——————————————————————
    Muclizxz__ “ini sya menemukan 2 cara coba aja ya..

    cara pertama :

    1. Buka Microsoft Word

    2. Ketik:file:///c:/windows/system32/cmd.exe

    3. Tekan space/enter, akan terbentuk sebuah link (berwarna biru)

    4.Tekan ctrl sambil mengklik link tersebut maka CMD pun bisa terbuka.

    cara kedua :

    Buat batch file pada notepad yang isinya:
    @echo off
    command
    @echo on

    Save type ganti dengan All file, save dengan ekstensi bat (*.bat) contoh (muclizxz.bat) simpan lalu buka filenya.

    smoga bisa membantu

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s